Fericire

Olanda este un loc grozav în care să trăiești. Olandezii sunt printre cei mai fericiți oameni din lume, au o cultură puternică și sunt familiști prin definiție. Le place să-și petreacă timpul în aer liber, dar în același timp, își folosesc o mare parte din energie pentru a-și transforma locuințele în spații cât mai primitoare. Olandezilor le plac petrecerile și sărbatoresc subiecte variate, ca Ziua Regelui, Carnavalul, și își susțin energic echipa națională de fotbal la fiecare meci. Sunt prietenoși, dar direcți, pentru că au o înclinație naturală spre a fi sinceri si onești.

Locuința

Locuințele sociale sunt des întâlnite. Aproape 30% din familiile olandeze trăiesc în case închiriate. Chiria în sectorul privat este foarte scumpă deoarece cererea este mai mare decât disponibilitatea. Acesta este motivul pentru care mulți tineri olandezi locuiesc cu părinții pana aproape de treizeci de ani, sau continuă să împartă locuința cu colegii de studenție chiar si după terminarea școlii.

Living-1024x576

Toleranță

Olandezii sunt foarte toleranți cu privire la imigrare și sunt recunoscuți pentru primirea deschisă a lucrătorilor migranți. Totul a început în anii 60, în Olanda de după cel de-al doilea război mondial, când guvernul a recrutat lucrători migranți din Turcia și Maroc pentru a putea reconstrui economia olandeză. Momentan vedem o tendința asemănătoare, companiile olandeze având nevoie de lucrători din alte țari ale Uniunii Europene pentru a putea face fața cerințelor din producție.  Acesta este motivul pentru care putem vedea un număr masiv de oameni din Polonia, România, Țările Baltice, Spania și Portugalia îndreptându-se către Olanda.

Biciclete

După doar două minute de la sosirea în Olanda poți observa că sunt biciclete peste tot. Olandezii chiar folosesc bicicletele oriunde; către locul de muncă, către doctor, supermarket, când ies la restaurant, și chiar la evenimente mai formale ca nunțile sau un spectacol la operă. Asadar, de ce nu încerci și tu? Urcă-te pe o bicicletă, pedalează si distrează-te făcând-o.